Vin Santo Castelgreve

Vin Santo Castelgreve 37,5 cl

Vin Santo Castelgreve, Toscane, Italië

 

De kleur is warm amber geel. Het bouquet is vol en complex met de geur rozijnen in combinatie met de aroma's van abrikozen, vijgen, gedroogd fruit en licht houtig. De smaak is vol en warm, licht zoet, zijdeachtig en geeft een geweldig heerlijk warme afdronk.

 

De druiven die in de Vin Santo worden gebruikt zijn altijd van de hoogste kwaliteit. Dit is dan ook de reden dat de Vin Santo niet elk jaar wordt gproduceerd. Na de pluk worden de druivenranken gedurende 3 tot 4 maanden in een schuur / loods opgehangen om de druiven te laten indrogen. Door dit indrogingsproces neemt het suikergehalte van de druiven toe. Na dit drogingsproces gaat de wijn gedurende een aantal jaren in eiken tonnen, die volledig van de lucht zijn afgesloten.

 

Vin santo is een Toscaanse dessertwijn die wordt gemaakt van ingedroogde druiven. Meestal worden de druiven trebbiano en malvasia voor deze wijn gebruikt. De druiven worden op een goed geventileerde plaats onder het dak of op stromatten gedroogd. Het sap wordt geperst en met most van de vorige oogst in kleine vaatjes gedaan. Daarna laat men de wijn enkele jaren rijpen. Tegenwoordig wordt door grote wijnbedrijven ook op industriële wijze, dus niet volgens dit oude ambachtelijke procedé, vin santo geproduceerd. De ambachtelijke vin santo wordt door kenners echter hoger geapprecieerd.

 

De gebieden waar vin santo wordt geproduceerd worden beschermd met de aanduiding Denominazione di Origine Controllata (DOC).

 

Vin santo wordt in Toscane geregeld tezamen met cantuccini als dessert geserveerd.

 

 

Soort
Dessert Wijn
Land 
Italië
Druif
Trebbiano en Malvasia
Smaak
Luxueuze dessertwijn. amber van kleur. In de geur herkent men rozijnen, abrikozen. De smaak is complex, vol zoet, gedroogd fruit, vijgen, amandel en licht hout. Afdronk is lang en vol van smaak. .
Drinkmoment
Lekker bij desserts en in combinatie met Italiaanse amandel koekjes (Cantuccini), dopen in je glas, een traktatie
Alcohol
17 %
Oogstjaar
 
Wijnhuis
Castelgreve
Prijs
€ 13,50