Sutil Grand Reserve Chardonnay

Sutil Grand Reserve Chardonnay

 

De druiven voor deze wijn komen uit de Colchagua vallei. De bodem bevat graniet met klei en slib welke de wijn elegantie en een licht minerale toon geven. Het klimaat is een semi droog kustklimaat met een sterke invloed van de Grote Oceaan en de Rapel rivier.

De druiven worden in de nacht geoogst en in hele trossen geperst meteen bij aankomst op het wijnhuis. Het sap dat werd verkregen bij zachte persing is apart gegist in RVS tanks. 25% van het sap heeft de gisting ondergaan in contact met eik en heeft gerust op zijn fijne gistcellen gedurende 6 maanden, waarna de wijn gebotteld is.

 

Een helder gele kleur met aroma's van wit fruit als peer, kweepeer en perzik, vergezeld door tropisch fruit als ananas en meloen, en ook florale tonen van acacia en jasmijn aangevuld met een subtiele hint van geroosterd eiken. Het romige en zachte palet heeft intense fruitsmaken met een complexe, aanhoudende afdronk en een zeer goede balans tussen fruit een eiken.

Deze wijn gaat erg goed samen met vegetarische gerechten,  wit vlees zoals kip, kalkoen en varken met roomsauzen, gerookte en gegrilde vis, gebakken schaaldieren, Indische gerechten en baba Ganoush.

Soort
Witte Wijn
Land 
Chili
Druif
Chardonnay
Smaak
Romige en zachte palet met intense fruitsmaken met een complexe, aanhoudende afdronk en een zeer goede balans tussen fruit een eiken.
Drinkmoment
Deze wijn gaat erg goed samen met vegetarische gerechten,  wit vlees zoals kip, kalkoen en varken met roomsauzen, gerookte en gegrilde vis, en gebakken schaaldieren.
Alcohol
13,5%
Oogstjaar
2018
Wijnhuis
Viña Sutil
Prijs
€ 8,99