Prosper Maufoux Bourgogne Chardonnay Elégance

Prosper Maufoux Bourgogne Chardonnay Elégance

 

Prosper Maufoux, Bourgogne, Frankrijk

 

Prosper Maufoux werd door zijn naamdrager in 1860 opgericht in Santenay, in het zuiden van de Côte d'Or, alwaar het bijna anderhalve eeuw 1994 in handen van de familie Maufoux bleef. De overname in 2010 door Eric Piffaut zorgde voor flinke investeringen in de wijnmakerij, wat zorgde voor een enorme stijging in kwaliteit. Sinds 2020 is Prosper Maufoux gehuisvest in het Château de Saint-Aubin waar men alle ruimte heeft om de behaalde kwaliteiten te waarborgen voor de toekomst.

 

De Appellation is AC Bourgogne, de wijngaarden zijn gelegen in het gebied Buxy en Montagny in de Côte Chalonnaise op een kalksteenrijke bodem. Wijnmaker is Mathieu Joblo.

 

Ongeveer een half jaar rijping op Frans eiken vaten waarvan een klein deel op nieuw vaten(10%), Bourgogne, Côte Chalonnaise, Bourgogne, Côte Chalonnaise

Soort
Witte wijn
Land 
Frankrijk, Bourgogne, Côte Chalonnaise
Druif
Chardonnay
Smaak
Elegante en evenwichtig Bourgogne. In de geur floraal, tonen van steenfruit. In de smaak wat mineraal, rond met aangename frisheid.
Drinkmoment
Serveertemperatuur tussen de 8 en 10 graden. Heerlijk bij gegrilde en gebakken vis met niet al te zware sauzen. Combineer met fruits de mer, subtiele gerechten met gevogelte of kalfsvlees en bij romige witte kazen.
Alcohol
12 %
Oogstjaar
2020
Wijnhuis 
Prosper Maufoux
Prijs
€ 20,99