Nolet's Dry Gin

Nolet's Dry Gin 70cl

Nolet’s Dry Gin is een Nederlandse Gin uit Schiedam die al sinds 1691 wordt gedistilleerd. De distilleerderij is opgericht door Joannes Nolet en is al 10 generaties in handen van de familie Nolet. Zij zijn vooral bekend geworden met de Ketel I Jenever en Ketel One vodka.
Nolet's gin heeft een eigen smaak die afwijkt van de meeste gin's. Het is een eigenzinnige en hedendaagse gin waarin de jeneverbessen een beetje zijn verdrongen door andere ingrediënten. Vooral de Turkse rozen aroma's en de liswortel voeren de boventoon.
Verschillende grondstoffen geven Nolet gin zijn unieke smaak: tarwe, limoen, liswortel, zoethout, jeneverbes, perziken, frambozen en Turkse rozen. Nolet's gin is een fruitige florale gin met peperig randje en een droge finish.
Gepresenteerd in een stijlvolle donkergroene strakke fles. De dop straalt pure klasse uit en op de zijkanten van de fles prijken alle namen van de familie Nolet die de distilleerderij heeft gekend in zijn rijke geschiedenis.

 

Eigenschappen

 

Fruitige gin met aroma's van perzik en framboos.Bijzonder florale gin met rozenwater geuren.Kruidige en relatief lange afdronk.Gin met veel smaak en een sterke afdronk.

 

 

Cocktail: Sunshine

 

Benodigdheden per glas:

IJsblokjes

4 cl. Nolet’s Dry gin

4 cl. droge vermouth

4 cl. sinaasappelsap

1 cl. Campari

Een schijfje sinaasappel

 

Schud de gin, vermouth, sinaasappelsap en ijsblokjes in een shaker. Zeef het in een wijnglas zonder het ijs. Voeg de Campari toe zonder te mengen. Garneer de rand met een schijfje sinaasappel

Land van herkomst Nederland                             
   
Inhoud 70cl
Alcoholpercentage 47.6%
Prijs € 44.99