Bulldog

Bulldog Gin 100cl

Bulldog Gin werd in 2006 gelanceerd -het jaar van de hond- door een voormalige investeringsbankier. Bulldog Gin komt uit Groot Brittannië, London en werd in 2008 verkozen tot "Spirit of the year". Het is een super-premium gin die met de hand wordt gemaakt in een Engelse distilleerderij die al meer dan 250 jaar bestaat. Bulldog gin wordt 4 keer gedistilleerd en is daardoor zeer zuiver. Men gebruikt vers water uit Wales en mengt 12 kruiden uit 8 verschillende landen om de uiteindelijke smaak te bekomen. Bulldog bevat botanicals als lavendel, amandel, citroen, drankenoog, klaproos, lotusbladeren, cassia, lis, zoethout, jeneverbes, engelwortel en koriander. Subtiele toetsen van jeneverbessen die overgaan in een frisse harmonie van vele planten zoals dragon en papaver. Bij het verder nippen van deze gin kan men steeds nieuwe smaken onderscheiden waarbij lavendel, citrus en jeneverbes blijven domineren.

 

Smaak:

 

Zeer bloemerige gin met tonen van koriander en citrus voor een uitgesproken complex parfum. Harmonieuze gin met een fijn uitgebalanceerde smaak met tonen van jeneverbes, dragon en papaver. Krachtige florale afdronk! Ideaal om te drinken met soft-drinks of in cocktails.

 

Cocktail: King Kong

 

Benodigdheden per glas:

 

IJsblokjes

1 cl. Bulldog gin

1 cl. gele Chartreuse

1 cl. Bénédictine

1 cl. citroensap

Ginger ale

Schijfje citroen

Gekonfijte kers

 

Bereiding:

 

Shake de ijsblokjes, gin, Chartreuse, Bénédictine en het citroensap in een shaker. Het geheel zeven in een wijnglas, aanvullen met ginger ale. Garneren met een schijfje citroen en gekonfijte kers

 

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk
   
Inhoud 100cl
Alcoholpercentage 40%
Prijs € 29.99