Langmeil Spring Fever Chardonnay

Langmeil  Spring Fever Chardonnay

 

 

Langmeil, Barossa Valley, Australië

 

Proefnotitie: Lichte strogele kleur met groene tinten in het glas. Fris en uitnodigend bouquet van geconserveerde perziken en tropisch fruit vermengd met hints van komkommer en een gistachtige romigheid. De smaak is fris en levendig, met perzik en citrus die domineren en hints van tropisch fruit, citroenschil, komkommer en een vleugje mineraliteit bij de afdronk.

 

Wijn en spijs: Perfect bij lichte en delicate gerechten zoals rauwe en licht gekookte schaal- en schelpdieren zoals krab en garnalen, gestoomde of gegrilde vis, kip of vegetarische terrines en pasta of risotto met lentegroenten.

 

Eden Valley wordt gezien als een gebied dat goed aangeschreven staat als een bron voor hoogstaande witte wijn. Deze wijn wordt in twee delen gefermenteerd, één in RVS tanks (zonder hout). Het andere deel begint zijn fermentatie in tank, echter wordt het gistingsproces onderbroken met nog paar een paar gram restsuiker resterend, vervolgens wordt dit deel van de wijn overgebracht op Frans eikenhout waardoor de wijn zich geweldig ontwikkelt.

 

 

 

Soort
 Witte wijn
Land 
Australië, Eden Valley
Druif
Chardonnay
Smaak
Kleur is licht strogeel met groene tinten in het glas. Bouquet is fris en uitnodigend, van geconserveerde perziken en tropisch fruit vermengd met hints van komkommer. De smaak is fris en levend, met perzik en citrus en hints van tropisch fruit, citroenschil, komkommer en een vleugje mineraliteit bij de afdronk
Drinkmoment
Heerlijk bij rauwe en licht gekookte schaal- en schelpdieren zoals krab en garnalen, gestoomde of gegrilde vis, kip of vegetarische terrines en pasta of risotto met lentegroenten. Serveertemperatuur 8-10 C
Alcohol
12 %
Oogstjaar
2022
Wijnhuis
Langmeil
Prijs
€ 11.99

 

 

Wijnhuis Langmeil met een rijke traditie die teruggaat tot 1842 en gelegen in de meest bekende wijnstreek van Australië de Barossa valley is met het behalen van vijf sterren in zes opeenvolgende jaren in James Halliday’s Wine Companion één van de toonaangevende wijnproducenten in dit gebied.