Kaneellikeur

Kaneellikeur Van Toor 70 cl

 

Distilleerderij Van Toor produceert deze Oud-Hollandse Kaneellikeur. De drank bevat 24,5 % alcohol, suiker en kaneel. Door trekking van de kruiden en specerijen ontstaat op natuurlijke wijze deze heerlijke kaneellikeur. 

 

Andere specialiteiten zijn:

 

Water en Vuur, anijslikeur, verkoelende anijs en verwarmende alcohol.

 

Eb en Vloed, karwijzaadlikeur die de smaakpapillen trakteert.

 

Zon en Maan, likeur met smaken van sinas en Arak

 

Dag en Nacht, Moutwijnlikeur die doet denken aan zoete Moutwijn.

 

Distilleerderij Van Toor produceert ook de bekendste kruidenbitter uit Vlaardingen; de Schelvispekel, een sterk gekruide alcoholische drank, die werd oorspronkelijk vooral gedronken door vissers uit Vlaardingen om zich tegen de kou te beschermen als zij gingen vissen bij de Doggersbank.

 

Oorspronkelijk maakten de vissers de drank zelf uit brandewijn en specerijen, zoals kaneel en nootmuskaat. De drank stond dan lang (minimaal 6 weken) te trekken in stenen trekpotten in de kombuis. In de trekpotten geven de specerijen hun geur en smaak af aan de brandewijn. Na toevoeging van suiker aan het extract is de schelvispekel klaar. De naam schijnt te zijn ontstaan als schuilnaam voor de drank, die de vissers gebruikten om aan hun vrouwen te verzwijgen dat het om sterke drank ging.

 

Schelvispekel wordt sinds 1900 alleen gestookt door distilleerderij H van Toor & Jzn in Vlaardingen. In 1883 begon Hendrik van Toor een tapperijtje aan de Markt in Vlaardingen, zijn grootvader was kroegbaas van Café De Gouden Leeuw. Jarenlange historie en vakmanschap zijn de basis van deze unieke kruidenbitter, de Vlaardingsche Schelvispekel.

 

De Schelvispekel is verkrijgbaar in verschillende inhoudsmaten, in stenen kruiken en geschenkkistjes. Daarnaast is Van Toor ook producent van Moutwijn jenever, VL92 Gin, Bruidstranen, Boerenjongens, Kaneellikeur en Kandeel.

 

Het Vlaardingse Pakket is te bestellen bij De Bourgondiër Wijnen en Dranken, Billitonlaan 96 te 3131LL Vlaardingen of op www.wijnenendranken.nl leuk als kado of als relatiegeschenk.

 

 

Soort Likeur
Land van herkomst Nederland, Vlaardingen
Inhoud 70 cl                                                    
Alcoholpercentage 24,5 %
Prijs € 11.99