Kaiken Ultra Malbec, Argentinië, Mendoza

Kaiken Ultra Malbec

 

Kaiken Ultra Malbec, Mendoza, Argentinië

 

Proefnotitie: Intens diepe, donkere rode kleur, expressieve, in de geur tonen van zwarte bes, bramen, koffie en tabak. De smaak is vol en krachtig, met een licht zoete impressie, die overgaat in een rijkdom aan smaken ondersteund door rijpe tannines. De afdronk is lang niet te log waarbij vooral de smaak van kruiden en vanille aanwezig is.

 

Wijn/Spijs: Aanbevolen bij kruidige en gegrilde vleesgerechten, pasta’s en kazen.

 

 

Soort
Rode wijn
Land 
Argentinië
Druif
Malbec
Smaak
Intens diepe, donkere rode kleur, expressieve, in de geur tonen van zwarte bes, bramen, koffie en tabak. De smaak is vol en krachtig, met een licht zoete impressie, die overgaat in een rijkdom aan smaken ondersteund door rijpe tannines. De afdronk is lang niet te log waarbij vooral de smaak van kruiden en vanille aanwezig is.
Drinkmoment
Aanbevolen bij kruidige en gegrilde vleesgerechten, pasta’s en kazen.
Alcohol
14,5 %
Oogstjaar
2019 / 2020
Wijnhuis
Kaiken
Prijs
€ 17.99

 

Kaiken is de Argentijnse tak van het Chileense wijnbedrijf Montes. Zij maken vooral rode wijn waarbij de Malbecs krachtig zijn, maar geraffineerder dan de meeste Malbecs uit Argentinië.

 

Het Argentijnse Kaiken is in 2002 door de Chileense wijnproducent Aurelio Montes opgericht. Zij hebben drie wijngaarden in Mendoza en één in Salta (voor de Torrontès). De drie wijngaarden in Mendoza variëren in hoogte van 950 tot 1250 meter. De basis is in alle gevallen een alluviale bodem als gevolg van erosie van de Andes. Een deel van de wijngaarden wordt bio-dynamisch bewerkt. De wijnen worden gemaakt in Vistalba in een prachtig klassiek pand uit 1920 dat in 2007 werd gekocht. Het bedrijf in Argentinië wordt geleid door Aurelio Montes jr, die ook de hoofd wijnmaker is. ‘Kaiken’ is het Mapuche-Indiaanse woord voor een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, dus zoals Montes is overgestoken van Chili naar Argentinië.

 

Waardering: International Wine & Spirit Competition - 94 punten (2020)
James Suckling - 93 punten (2019)
Decanter - 90 punten (2019)