Hendrick's Gin

Hendrick's Gin 70cl

De Schotse Hendrick’s Gin is geboren in 1999, toen een Master Distiller van een bekende whisky in het geheim experimenteerde met Carterhead en Bennet (pot) stills en op het uitzonderlijke recept kwam wat nu bekend staat als Hendrick’s. Nog steeds blijft het een mysterie wie dit is geweest. Hendrick’s is een gin bestaande uit twee distillaten waar een infusie van rozenblaadjes en komkommer aan wordt toegevoegd. Hendrick’s is een ‘Distilled Gin’ zoals dat heet. Hendrick's gin wordt gebotteld in een donker bruine apotheker-stijl fles is onderscheidend, traditioneel met een stoere uitstraling.

 

Smaak

 

Hendrick’s heeft een geparfumeerde en exotische neus die het mede dankt aan de rozenblaadjes en zijn botanische kruiden. Het palet is licht en toegankelijk door de gedeeltelijke Carterhead-Still distillatie, waardoor de ingrediënten licht te proeven zijn. De gin uit de Bennett-still zorgt juist voor een wat krachtigere smaak. De infusie van komkommer en rozenblaadjes geeft een subtiele toevoeging op het geheel. Hendrick’s is een balans tussen twee verschillende gins en een infusie.

 

Hoe wordt Hendrick’s Gin gemaakt?

 

Hendrick’s Gin is opgebouwd uit twee gindistillaten. Een subtiel huwelijk tussen twee bijzondere gins, op kleine schaal (450 liter) gedistilleerd. Hieraan dankt de gin zijn uitzonderlijk zachte karakter en smaak. De eerste gin wordt gedistilleerd in een Carterhead-still, waar de botanische kruiden in een mandje in de hals van de ketel geplaatst worden, en de distillatiedampen de kruiden absorberen voordat ze weer dalen. Dit zorgt voor een delicate, lichte smaak. De tweede gin wordt in kleine hoeveelheden gedistilleerd in een koperen pot-still, de Bennet Still. Dit levert juist een karaktervolle gin op, waar de jeneverbes ook prominenter in naar voren komt. Deze twee gins worden in de juiste verhouding met elkaar uitgebalanceerd, waarna een infusie met essence van komkommer en Bulgaarse rozen(blaadjes) wordt toegevoegd. Hendrick’s wordt gebotteld op 41,4% alcohol.

 

Longdrink/Mix: Hendrick’s met Fever Tree Tonic water

 

50 ml Hendrick’s Gin
Tonic Water

 

Vul een longdrinkglas met ijs, schenk de gin en top met Tonic Water.
Voeg een schijfje komkommer toe.

 

 

Cocktail: The Last Word

 

20 ml Hendrick’s Gin
20 ml Groene Chartreuse
20 ml Marashino likeur
20 ml vers limoensap

 

 

 

Shake alle ingrediënten kort in een shaker gevuld met ijs.
Strain en schenk uit in een tumbler gevuld met ijs.

 

 

 

Land van herkomst Schotland                                     
   
Inhoud 70cl
Alcoholpercentage 44%
Prijs €38.99