Granges des Dames Rouge

Granges des Dames 75 cl

 

Grange des Dames, Ventoux AC, Frankrijk

 

Prachtig donkerrood. Gestoofd rood fruit, krachtig en kruidig in smaak, wat kaneel en kruidnagel. Harmonieus, plezierige lange afdronk. Heerlijk als huiswijn, bij BBQ, gegrilde vleesgerechten, stoofschotels en kazen.

 

Druivensoorten zijn Grenache 50%, Carignan 30% en Syrah 20%.

 

De Vinificatie van de verschillende druivenrassen geschiedt apart bij een gecontroleerde temperatuur (28/30 C.). Na een jaar worden de wijnen samengevoegd tot de Cuvée Grange des Dames Rood. Nu  heerlijk op dronk, houdbaar tot 5 jaar na oogstjaar.

 

De "Vignerons du Mont Ventoux" wijnmakerij is een coöperatie, die in1924 is opgericht door een kleine groep wijnboeren die ervoor koos om te gaan samenwerken met als doel de  productie en kwaliteit te verbeteren.

 

Vandaag de dag, telt Vignerons du Mont Ventoux 27 medewerkers en 120 wijnbouwers met een totale oppervlakte van 1000 hectare: 750 produceren AOC Ventoux en 250 produceren landwijnen en tafelwijn uit 5 districten: Bedoin, Crillon le Brave, Flassan, Saint-Pierre en Modène.

 

De Vignerons du Mont Ventoux (VMV) wijnmakerij in Bedoin is een van de pioniers op het gebied van hun milieuvriendelijke aanpak, met aandacht voor de sociale verplichtingen, de medewerkers en de consument. Het wijnhuis is sinds 2001 gecertificeerd met de ISO 9001 norm.

 

De "Vignerons du Mont (VMV)" wijnhuis is gelegen op een uitzonderlijke locatie met een grote verscheidenheid aan terroirs in de streek rond de Mont Ventoux, aangewezen als Natural "Biosphere Reserve". Een onderscheiding toegekend door de UNESCO vanwege de  geografische ligging die de uitzonderlijke natuurlijke rijkdommen herbergen. De wijngaarden met Gallo-Romeinse ruïnes zijn getuigen van een lange geschiedenis en liggen sinds de oudheid op de hellingen van de Mont Ventoux in de omgeving van Bedoin.

 

De wijnstokken zijn geworteld in het zonovergoten zuid-westen aan de voet van de Mont Ventoux, die natuurlijke bescherming biedt tegen het binnendringen van de Mistral wind. De  hoogte van de hellingen waarop de wijngaarden zijn geplant varieert tussen 200-500 meter, waardoor de druiven van deze wijngaarden, heerlijke frisse en fruitige aroma’s aan de wijn leveren.

 

 

Soort
Rode wijn
Land 
Frankrijk
Druif
50% Grenache, 30% Carignan en 20% Syrah
Smaak
Deze wijn heeft een donkerrode kleur. In de geur gestoofd rood fruit, in smaak kruidige aroma's, soepel en elegant.
Drinkmoment
Heerlijk als huiswijn bij de BBQ, gegrilde vleesgerechten, stoofschotels en kazen.
Alcohol
13,5 %
Oogstjaar
2014
Wijnhuis
Vignerons du Mont Ventoux
Prijs
€6.99