Gordon's Gin

Gordons Gin 70cl

Gordon’s gin is een wereldberoemde London Dry Gin, en een der oudsten. Gordon’s is de best verkopende gin ter wereld, ook in Nederland. Betaalbaar doch kwalitatief met een bite waar beginnende drinkers misschien even aan moeten wennen.

 

Gordon’s was een van de gin’s die vanaf zijn geboorte in 1769 onder licentie de Engelse markt mocht domineren. Naar eigen zeggen is het recept in zo’n 250 jaar ongewijzigd, en het geheim is bekend bij slechts 12 mensen. Als je toch op een vliegveld bent, is het zeker de moeite waard de ‘Export Strenght’ mee te nemen met 47,3% alcohol i.p.v. 37,5% alcohol.

 

Aroma & Smaak

 

Gordon’s is een gin met een kick, dit ruik je wanneer de gin voor je staat. Een onmiskenbaar dominante jeneverbes op de neus die doorzet in de smaak. Op de achtergrond citrusfruit, donkere tonen en een lichte bite

 

 

Hoe wordt het gemaakt?

 

Het recept is geheim. Gelukkig wordt deze gin al 250 jaar lang geproefd, en kwalificeert het als London Dry Gin. De botanische kruiden worden vrijwel direct met de neutrale alcohol gedistilleerd. Dominanter dan de meeste gins bevat de receptuur jeneverbes, verder koriander en engelwortel en andere kruiden.

 

 

Favoriete Cocktail van James Bond, Dry Martini met Gordon’s Gin:

 

Gebruik de beste gin voor de beste mixen en cocktails zoals voor de voor de ultieme Dry Martini. Volgens James Bond, shaken not stirred, ingrediënten;

 

1 scheut Martini Dry

 

6 cl Gordon’s Gin

 

6 druppels Orange Bitters

 

3 groene olijven

 

 

Land van herkomst Engeland                          
   
Inhoud 70cl
Alcoholpercentage 37.5%
Prijs € 15.49