Gin & Jonnie / Gastronomie Gin

Gin & Jonnie/ Gastronomie Gin

Nederland

 

Jonnie Boer van de Librije staat aan de basis van deze eigen merk gin genaamd Gin&Jonnie. Gebotteld door distilleerderij Onder de Boompjes uit Schiedam. Met vijf pepers, venkelzaad en -bloem en citrus heeft Boer een 'spannende, complexe ginstijl' op de markt gebracht, aldus de experts. "Ik wilde een gin maken die voor iedereen toegankelijk is", aldus Boer. "Zodat je die naar je eigen smaak kunt aanpassen. En dus kan die gemixt worden met tonic, maar ook puur gedronken worden. "Maar als jij hem liever met jus drinkt, moet dat ook kunnen. Of 'on the rocks'."En ermee koken kan ook. Boer maakte al een Gin&Jonnie-dessert in het verleden en zat vanaf nu een oester met gindressing op het menu. 

 

Hoe Gin&Jonnie smaakt?

  

Gin&Jonnie is samengesteld uit de 'gin-botanicals'; Citrus; Grapefruit, Amalfi citroen, verveine en Portugese sinaasappels. 
Venkel: Venkelzaadjes en venkelbloesem (wat erg beperkt leverbaar is) en pepers: 5 exotische peper soorten die we uit de hele wereld vandaan halen. De Jamaica Pimienteo, Madagascar Voatsiperifery en Maleisische Sarawak en natuurlijk een Long Pepper. De citrus smaak komt direct bij het proeven, direct gevolgd door peper. De nasmaak geeft je een volle venkel sensatie. Gin & Jonnie is het resultaat van een jaar lang testen, proeven en zoeken naar de perfecte ingrediënten die de keuken van Jonnie matcht met onze distilleer ervaring. 

 

Gin&Jonnie Cocktail 

 

Bereidig: 

 

Ruim glas 
Lange dunne strip komkommer (met de kaasschaaf) 
Gebrande (even in een droge koekenpan) jeneverbessen (5) 
Citroen Zest (=geraspt) 
IJsblokjes 
Flinke scheut Gin&Jonnie 
Afvullen met Tonic (FeverTree)

Land van herkomst Nederland                             
Soort Gin
Inhoud 70cl
Alcoholpercentage 45%
Prijs € 41.99