Feuerheerds Fine White Port

Feuerheerds Fine White Port

 

Proefnotitie: Deze port heeft een wit-gouden kleur. De aroma's zijn van rijpe druiven en amandelen in de neus. De smaak is zoet en krachtig en in combinatie met de sappige zuren wordt een goede balans gecreëerd.

 

Druivenras/vinificatie: Deze port is gemaakt van Gouveio, Malvasia en Voisinho. Het hete droge microklimaat langs de Douro, gecombineerd met de unieke bodem, levert de perfecte omstandigheden voor deze White Port. Tijdens het vergistingsproces heeft de wijn geen contact met de druivenschillen. Hierdoor ontstaat een frisse witte port. Door de toevoeging van alcohol stopt de vergisting en krijgt u een krachtige port.

 

Wijn/Spijs: Serveer deze port gekoeld zodat hij frisser en fruitiger wordt. Als aperitief of bij niet al te zoete desserts zoals roomkaas met noten buns.

 

Ideaal als mix drankje! 
Deze port is ook ideaal voor het maken van een zogenaamde Porto Tonic. Hierbij neem je 1/3 deel Feuerheerds White Port en 2/3 deel tonic. Voeg ijsblokjes toe en garneer met een vers blaadje munt en een partje limoen

Soort Feuerheerds Fine White Port 50 cl.
Land  Portugal, Douro
Druif Gouveio, Malvasia, Voisinho
Smaak Deze port heeft een wit-gouden kleur. De aroma's zijn van rijpe druiven en amandelen in de neus. De smaak is zoet en krachtig en in combinatie met de sappige zuren wordt een goede balans gecreëerd.
Drinkmoment Serveer deze port gekoeld zodat hij frisser en fruitiger wordt. Serveer als aperitief of bij niet al te zoete desserts zoals roomkaas met noten buns. Serveertemperatuur tussen de 6 en 8 graden. 
Alcohol  19,5 %
Oogstjaar n.v.t
Wijnhuis De familie Van Zeller is een van de bekendste families binnen het Port gebied en eigenaar van diverse gerenommeerde Port huizen, zoals o.a. Feuerheerds en Quinta Roriz.
Prijs € 13.49