Duquesa de Valladolid Rueda Verdejo

Duquesa de Valladolid Rueda Verdejo

Deze wijn is gemaakt van 100% Verdejo afkomstig van 15 jaar oude wijngaarden. De druiven worden 's nachts geoogst zodat ze in de best mogelijke conditie op het wijnhuis aankomen. Hier worden de druiven ontsteelt en licht geperst, waarna ze een fermentatie ondergaan op lage temperatuur gedurende 3 weken. Op deze manier worden zoveel mogelijk aroma's van de druiven in de wijn opgenomen. De verkregen wijn ondergaat een maceratie op eigen gistcellen waarna hij gebotteld wordt.

 

D.O. Rueda is een van de belangrijkste witte wijngebieden van Spanje. De regio is de bakermat van de verdejo druif (inderdaad, die van die heerlijk zomerse witte wijnen!) en is de thuisbasis van talloze wijngaarden die meer dan 100 jaar oud zijn. Die wijngaarden liggen op grote hoogte, namelijk zo’n 800 tot 850 meter boven de zeespiegel

 

In de streek heerst een continentaal klimaat en daardoor kunnen temperatuurverschillen tussen dag en nacht enorm zijn. Overdag zweten de druiven in de brandende Spaanse zon, en ’s nachts bibberen ze van de kou. En juist op dát moment worden ze geoogst – zo blijft die knapperige frisheid namelijk behouden.

Soort
Witte Wijn
Land 
Spanje
Druif
Verdejo
Smaak
Bleke strogele kleur met groene reflecties. In de neus zijn de kruidige aroma's, zoals hooi en varens, dominant met hints van citrus, bloesem en mineraliteit. Een complexe droge wijn, in de mond een knapperige frisheid die karakteristiek is voor Verdejo, levendig en mooi in balans.
Drinkmoment
Serveertemperatuur tussen de 9 en 11 graden. Deze wijn is ideaal als aperitief of gecombineerd met hapjes, schaaldieren, pasta, wit vlees en gevogelte.
Alcohol
13,5%
Oogstjaar
2022
Wijnhuis
Duquesa de Valladolid
Prijs
€ 7,99