Dow's Nirvana port

Dow’s Nirvana Port

 

Proefnotitie: De port begint met rood fruit in combinatie met wilde rozen en viooltjes.  Na korte tijd verschijnen er echter meer kruidige tonen. Cacao, gevolgd door wat tabak. Gemaakt van de druivensoort Touriga Nacional.

 

Dow's creëerde deze Reserve port samen met The Flanders Taste Foundation als speciale aanvulling om te combineren met donkere chocolade. Ze deden proeverijen en wetenschappelijke analyses om te zien welke componenten van de port bijzonder goed samengaan met chocolade. Uiteindelijk is de suggestie om de Nirvana port te combineren met donkere chocolaatjes met een cacaogehalte van 70-80%. Op zichzelf heeft de Nirvana een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Toch is de combinatie met donkere chocolade echt zijn meesterwerk.

 

Wijn/Spijs: Pure heerlijke port, Ruby stijl, gemaakt om met bittere chocolade te combineren. Rood fruit, wilde rozen en viooltjes, ook in combinatie met een Schwarzwalder Kirschtorte

Soort Dow’s Nirvana Port 50 cl
Land  Portugal, Douro
Druif Touriga Nacional
Smaak De port begint met rood fruit in combinatie met wilde rozen en viooltjes.  Na korte tijd verschijnen er echter meer kruidige tonen. Cacao, gevolgd door wat tabak.
Drinkmoment Drink hem bij noten en chocolade dessert of als dessert bij gerechten met karamel, noten en/of honing. Ook aan te bevelen bij donkere chocolaatjes met een cacaogehalte van 70-80%. Serveertemperatuur tussen de 16 en 18 graden.
Alcohol  20 %
Oogstjaar N.v.t.
Wijnhuis Dow’s Symington Estates.
Prijs € 14.99