Domaine La Grave Merlot

Domaine La Grave Merlot 75 cl

IGP Hauts de Badens
Rode wijn – Frankrijk – Languedoc
Duurzame wijnbouw – Lutte Raisonnée

 

Deze 100% merlot heeft een heldere robijnrode kleur en aroma’s van rijp rood fruit, o.a. cassis, kersen, lichte kruidigheid, pepertje, laurier. Een gemakkelijke soepele en sappige wijn met een aangenaam fijne smaak.

 

Ideaal voor buiten de maaltijd op elk moment en in combinatie met eenvoudige groente- en vleesgerechten, bij de barbecue en fondue. Een allemansvriend.

 

Wijndomein

 

Château La Grave ligt op ongeveer 20 km ten oosten van Carcassonne. Van de 95 ha wijngaard behoort 45 ha tot de Appelatie Minervois. De druiven bestemd voor de Expressionwijnen, Tristan & Julien en de houtgerijpte wijnen Privilège en Ô Marie komen uit deze wijngaarden. De overige 50 ha zorgen voor de druiven voor de landwijn IGP Hauts de Badens, gemaakt onder de naam Domaine la Grave. Château La Grave is sinds de jaren ’60 in handen van de familie Orosquette. Jean-François Orosquette maakt vandaag de dag de wijnen, die in vele landen op de wereld zijn gewaardeerd. La Grave werkt volgens het principe van Lutte Raisonnée, d.w.z. bestrijdingsmiddelen worden zo weinig mogelijk gebruikt, alleen als het noodzakelijk is.

 

Soort
Rode wijn
Land 
Frankrijk
Druif
Merlot
Smaak
Een gemakkelijke soepele en sappige wijn met een aangenaam fijne smaak.
Drinkmoment
Ideaal voor buiten de maaltijd op elk moment en in combinatie met eenvoudige groente- en vleesgerechten, bij de barbecue en fondue. Een allemansvriend.
Alcohol
12,5 %
Oogstjaar
2015
Wijnhuis
Domaine La Grave
Prijs
€ 6.75