Domaine Bousquet Gaia

Domaine Bousquet Gaia 75 cl

 

Een donker violette, bijna zwarte kleur. In de neus intense aroma’s van rode en zwarte bessen, veel lagen van zijdezachte ronde tannines met tonen van viooltjes, bramen en specerijen. Een zijdezacht palet met ronde tannines, tonen van bramen, specerijen, truffels die zorgen voor een aromatische complexiteit en een prachtige finish. Deze wijn gaan goed samen met gegrild rood vlees, vlees met rijke sauzen, kazen en chocoladedesserts.

 

Jean Bousquet is een Fransman die zijn stek in de Tupungato heeft gevonden. De stijl van Bousquet wordt gekenmerkt door de expressie van de terroir met oog voor finesse en elegantie. Deze Gaia blend is gemaakt van 50% Malbec, 45% Syrah en 5% Cabernet Sauvignon druiven. De druiven voor deze wijn worden handmatig geoogst en zorgvuldig gesorteerd. De wijn rijpt 10 maanden in nieuwe eikenhouten Franse vaten.

 

Jean Bousquet groeide op in een wijnfamilie bij Carcassonne in Frankrijk. Toen hij 48 was, zocht hij in de Nieuwe Wereld een plek om een nieuw wijnbedrijf te beginnen. Het werd uiteindelijk de Uco Valley, 70 km ten zuiden van Mendoza bij het plaatsje Tupungato. De ligging op 1200 meter dicht bij de Andes en de arme, zandachtige bodem met kiezels was volgens hem de ideale terroir voor kwaliteitswijnen. Het bleek een gouden greep.

 

In 1997 was de Uco Valley een dorre vlakte aan de voet van de Andes. Jean Bousquet en enkele pioniers zagen hier de mogelijkheden voor wijnbouw. Het relatief, koele klimaat, de lage regenval en de hoge luminiciteit zijn ideaal voor de cultivatie van wijndruiven.

 

 

Soort
Rode wijn
Land 
Argentinië
Druif
50% Malbec, 45% Syrah en 5% Cabernet Sauvignon
Smaak
Geur van donker fruit. Smaak fruit, specerij, wat aards, krachtige maar ronde tannines. Complex
Drinkmoment
Serveer de wijn bij gegrilde en gebraden vleesgerechten, wild, kaas en chocoladedesserts.
Alcohol
13,5 %
Oogstjaar
2014/2018
Wijnhuis
Domaine Bousquet
Prijs
€ 12,25