Château La Tour de By Medoc Cru Bourgeois Superieur

Château La Tour de By Medoc Cru Bourgeois Superieur

 

 

Proefnotitie: De wijn heeft een diepe donkerrode kleur met een imponerende geur, die gedomineerd wordt door Cabernet Sauvignon, van rijp fruit.De smaak heeft een stevige aanzet met krachtige tonen van fruit, zwarte bessen en cassis. Het is een tanninerijke wijn met mooie lichte hout tonen.

 

Een complexe, karakteristieke Bordeaux met een mooie toekomst.

 

Wijn en Spijs: Volle rode wijn past goed bij rijk vlees; geroosterd, gerookt en gegrild (barbecue) vlees. Maar ook bij rund, lam, varken, wild, gedroogde ham en kaas.

 

Soort
Rode wijn
Land 
Frankrijk, Médoc
Druif
Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot.
Smaak
De wijn heeft een diepe donkerrode kleur, een geur, die gedomineerd wordt door Cabernet Sauvignon, van rijp fruit. De smaak, stevig, tonen van fruit, zwarte bessen en cassis. Het is een tanninerijke wijn met mooie lichte hout tonen..
Drinkmoment
Uitstekend bij geroosterd, gerookt en gegrild (barbecue) vlees. Maar ook bij rund, lam, varken, wild, gedroogde ham en kaas.  Serveertemperatuur 16 – 18 graden
Alcohol
14 %
Oogstjaar
2019
Wijnhuis
Chateau Latour de By, Cordier
Prijs
€ 20,99

 

 

La Tour de By, lid van de Union des Grands Crus de Bordeaux, is gelegen in het uiterste noorden van de Médoc, de landtong tussen de Atlantische Oceaan en de Gironde. De 114 hectare wijngaard zijn verdeeld in drie duidelijk afzonderlijke delen, 69 ha op de beroemde grindterrassen die La Tour de By karakteriseren, dan de zuidelijker, bij Saint-Christolyde-Médoc gelegen 30 ha geplant door Marc Pagès en tenslotte 15 ha grindgrond bij Château La Valière. De wijngaarden hebben een gemiddelde leeftijd van 40 jaar en zijn uitsluitend beplant met nobele druivenrassen: 60 % Cabernet Sauvignon, 35 % Merlot en 5 % Petit Verdot.

 

Traditionele opvoeding op eiken gedurende circa 12 maanden. Kortom, La Tour de By moge dan niet tot de classificatie van 1855 behoren, het heeft de afgelopen decennia zoveel progressie gemaakt dat het niet onderdoet voor de meeste Grand Cru Classés. La Tour de By verwijst overigens naar de vuurtoren die in 1825 werd gebouwd op de resten van een oude korenmolen. Hij staat op een heuvel van 15 meter boven het zeeniveau, op 300 meter van de Gironde en was in vroeger tijden een baken voor de zeelui en vissers in de mistige nachten. Sinds 1999 werd wijlen Marc Pagès de enige eigenaar van de toren en het landgoed eromheen. Inmiddels zijn de kleinkinderen in het bedrijf: Benjamin Richer de Forges met zijn neef Frédéric Le Clerc.