Château La Grave Expression rosé

Château La Grave Expression rosé 75 cl

AOP Minervois
Rosé – Frankrijk – Languedoc
Duurzame wijnbouw – Lutte Raisonnée

 

De kleur van de rosé is prachtig zalmkleurig. In de geur en smaak vind je de herkenbare smaak van de La Grave rose terug. Frisse, zachte zuren en tonen van rijp rood fruit (bessen, aardbeien), mineraliteit en verfijnde kruidigheid (o.a. salmiak). Zoals alle andere jaren weer uitstekend gelukt, geweldige zomerwijn; elegant, dorstlessend en smaakvol met middellange tot lange afdronk. In de nieuwe Guide Hachette 2017, een toonaangevende wijngids, die jaarlijks uitkomt, is de Expression rosé bekroond met 1 ster. Dat wil zeggen zeer goed.
Een prachtige veelzijdige rosé. Als de wijn even open staat komen de aroma’s helemaal vrij. Geschikt als aperitief en bij paella, vis-(daurade), groente-, wokgerechten en Italiaanse anti-pasta.

 

Wijndomein

 

Château La Grave ligt op ongeveer 20 km ten oosten van Carcassonne. Van de 95 ha wijngaard behoort 45 ha tot de Appelatie Minervois. De druiven bestemd voor de Expressionwijnen, Tristan & Julien en de houtgerijpte wijnen Privilège en Ô Marie komen uit deze wijngaarden. De overige 50 ha zorgen voor de druiven voor de landwijn IGP Hauts de Badens, gemaakt onder de naam Domaine la Grave. Château La Grave is sinds de jaren ’60 in handen van de familie Orosquette. Jean-François Orosquette maakt vandaag de dag de wijnen, die in vele landen op de wereld zijn gewaardeerd. La Grave werkt volgens het principe van Lutte Raisonnée, d.w.z. bestrijdingsmiddelen worden zo weinig mogelijk gebruikt, alleen als het noodzakelijk is.

Soort
Rosé wijn
Land 
Frankrijk
Druif
50% syrah, 50% grenache
Smaak
Elegant, dorstlessend en smaakvol met middellange tot lange afdronk
Drinkmoment
Geschikt als aperitief en bij paella, vis-(daurade), groente-, wokgerechten en Italiaanse anti-pasta
Alcohol
13 %
Oogstjaar
2016
Wijnhuis
Chateau La Grave
Prijs
€ 6.95