Cava Flama d’Or Imperial Reserva

Cava Flama d’Or Imperial Reserva

Deze Cava van Castell D’Or draagt zijn naam met ere. Vloeibaar goud! Geclassificeerd als een Cava de Guarda Superior Reserva en heeft dus meer dan 18 maanden op zijn lie gelegen voordat hij werd afgebotteld. Deze lange rijping zorgt voor een rijke, vollere stijl. De cava is gemaakt van de traditionele druif Parellada, maar kreeg ook een forse scheut van 40% Chardonnay mee. 

 

Castell D’Or vervaardigen cava's van uitzonderlijke kwaliteit, geproduceerd in de Cava D.O. volgens de traditionele methode, namelijk de tweede alcoholische gisting op fles. Elke druivensoort wordt afzonderlijk geoogst en gefermenteerd. Voor de tweede gisting worden de flessen opgeslagen in ondergrondse kelders bij een constante temperatuur van 15°-17°C, waarbij de wijnen in contact blijven met hun gist. Wijnmaker is Joan Rabadà.

 

· Silver Medal – Concours Mondial de Bruxelles 2020 ·

. Silver Medal – Concours Mondial de Bruxelles 2023

 

Castell d'Or is de erfenis van de allereerste coöperaties die eind 19e en begin 20e eeuw werden opgericht. Castell d’Or bestaat uit een samenwerking van 16 wijnhuizen in verschillende wijnbouwgebieden van de Penedès, Baix Penedès, Conca de Barberà, Alt Camp, Tarragona en Lleida.  Al deze aangesloten wijnbouwfamilies bewerken al meer dan 100 jaar wijnstokken om samen wijnen en cava's van kwaliteit en karakter produceren, van generatie op generatie. Deze wijnhuizen, met een geschiedenis van meer dan een eeuw, besloten hun krachten te bundelen en hun kennis van de processen van wijnbouw, wijnbereiding, bottelen en distributie van wijnen, cava's en olijfolie van topkwaliteit te delen.

 

Het geheim achter de Flama d’Or is de uitzonderlijke kwaliteit en het evenwicht tussen de drie belangrijkste druivensoorten: Xarel-lo, Macabeo en Parellada waarbij soms ook de lokale Trepat druif wordt ingezet. Deze zijn perfect aangepast aan de Penèdes regio en zijn mediterrane klimaat. De wijnmakers leggen de nadruk op nauwgezette kwaliteit, beginnende met het duurzame beheer van de wijngaarden tot het produceren van de wijn, de rijping en de eindproductie. Het resultaat is een elegant, evenwichtig gamma van cava’s met een uitzonderlijke kwaliteit.

 

Soort
Cava, mousserende wijn
Land 
Spanje, Penedès
Druif
Parellada 60% en Chardonnay 40%
Smaak
Strogeelgoud met elegante en delicate belletjes. In de neus geel steenfruit, geroosterde tonen van hazelnoot en brood en grapefruit. Uitstekende frisheid en lange geconcentreerde afdronk. Intense en rijpe Reserva cava. Fijne mousse, geroosterde tonen van hazelnoot en brood.
Drinkmoment
 
Uitstekende combinatie met gerechten door zijn intensiteit en rijpere smaak. Serveer bij Sushi, gerookte zalm, een garnalenkroketje en uiteraard bij Iberico- of Pata Negra ham. Een feestelijke Cava voor ieder moment van de dag. Serveertemperatuur 8 – 10 graden.
Alcohol
11,5%
Oogstjaar
n.v.t.
Wijnhuis
Castell D’Or
Prijs
 € 9,99