Captain Morgan Jamaica Rum

Captain Morgan Jamaica Dark Rum 70 cl

 

Kleur is donker, mahonie bruin. In geur kruiden en suikerriet. De smaak is rijk en mild, vanille en karamel. In afdronk zachte rietsuiker. Puur of mix.

 

Captain Morgan Dark rum wordt gedistilleerd uit suikerriet. De karakteristieke smaak wordt gevormd door een combinatie van het type gist, de destillatie, het rijpingsproces en het mengproces. De rum wordt nog altijd geproduceerd uit melasse, water en gist. Na de distillatie wordt de heldere drank maximaal een jaar gerijpt in eiken vaten. Hier krijgt de drank haar gouden kleur en worden de verschillende soorten kruiden toegevoegd. Deze kruiden zijn stuk voor stuk allemaal afkomstig uit het Caribisch gebied.

 

Geschiedenis: Captain Morgan is een zeer bijzondere Jamaicaanse rum, met een lange geschiedenis. Deze rum wordt geproduceerd door het bekende Diageo en is vernoemd naar de piraat Henry Morgan uit de zeventiende eeuw. In het jaar 1654, verliet de jonge Henry Morgan zijn geboorteland Wales voor West-Indië. Henry Morgan was een geboren leider en werd snel een beroemde kapitein en een wettelijke piraat. Zijn strijdlust die hij gaf, voor de belangen van de bevolking leverde hem een ridder orde op in 1680. Henry Morgan was een plantage-eigenaar en gouverneur van Jamaica, waar hij heeft gewoond tot aan zijn dood in 1688. Eeuwen later werd hij het boegbeeld voor een bedrijf dat werd net zo beroemd als de man zelf, ‘De Captain Morgan Rum Company’.

 

Soort Rum                                        
Land van herkomst Jamaica
Org. website  
Alcoholpercentage 35 %
Inhous 70 cl
Prijs €13.99