Bombay Sapphire Gin

Bombay Sapphire Gin 70cl

Bombay is een lichte London Dry Gin die eind jaren ’80 vanuit Londen gin weer op de kaart zette. Zijn modieuze looks en imago wisten het stoffige gin een boost te geven. Het lichtere karakter dan bij andere London Dy Gins is dan ook perfect om wodkadrinkers te bekeren en de wereld van gin in te loodsen. De jeneverbes is bij deze aromatische gin minder dominant in de smaak dan bij klassieke gins.

 

Aroma & Smaak

 

Deze doorzichtige, heldere spirits is niet blauw, nee. De fles wel. Hij ruikt op de neus erg aromatisch, geparfumeerd. Op het palet smaakt deze gin delicaat, licht fruitig waarbij de verschillende kruiden en specerijen langzaamaan doorkomen wanneer je de gin langer in je mond houdt. De finish is kort. Bombay Sapphire is een perfect mixbare gin.

 

Hoe wordt het Bombay Gin gemaakt.

 

Bombay onderscheidt zich door zijn distillatie in de Carterhead Still. In deze speciale distillatieketels worden de kruiden niet direct meegedistilleerd maar in een mandje in de nek van de ketel geplaatst. Hierdoor worden de smaken subtiel opgenomen door de alcoholdampen voordat zij neerdalen en worden opgevangen. Hieraan dankt de gin zijn delicate en lichte palet. De 10 botanische kruiden van Bombay Sapphire zijn: jeneverbessen, zoethout, amandelen, citroenschil, iriswortel, engelwortel, koriander, kassiebast, staartpeper, malaguenapeper.

 

Cocktail:Hanky-Panky

 

Benodigdheden per glas:

 

IJsblokjes

4 cl. Mandarine Napoléon

4 cl. Bombay Sapphire gin

2 cl. limoensap

Scheutje grenadine

Stukje limoenschil

 

 

Plaats een cocktailglas 10 minuten in het koelvak. Doe de ijsblokjes, Mandarine Napoléon, gin en limoensap in een groot glas. Meng het geheel tot het ijs begint te smelten. Zeef het geheel in een cocktailglas en voeg een scheutje grenadine toe. Garneer met een stukje limoenschil

Land van herkomst Engeland                          
   
Inhoud 70cl
Alcoholpercentage 40%
Prijs € 21,99