Biscardo Ripasso della Valpolicella

Biscardo Ripasso della Valpolicella

 

Corvina, Molinara en Rondinella druiven vormen de basis voor de productie van deze geweldige Biscardo wijnen, zoals Valpolicella, Ripasso en Amarone, die een groot internationaal succes hebben. De druiven worden met de hand geoogst en in houten kisten geplaatst. Deze gelegenheid vindt normaal gesproken vroeg in de ochtend of laat in de avond plaats, om de intense warmte die de druiven tijdens de dag kunnen lijden, te vermijden. De wijn rijpt 12 maanden in eikenvaten.

 

Proefnotitie: Het bouquet is rijk en complex, met duidelijke tonen van kersen en op de achtergrond chocolade. De smaak is droog, zacht met een volle harmonieuze balans. De afdronk is lang en aangenaam.

 

Wijn en spijs: Deze wijn is heerlijk bij wildgerechten, rood vlees en gerijpte kazen.

 

Soort
Rode wijn
Land 
Italië, Veneto, Valpolicella
Druif
Corvina, Molinara, Rondinella
Smaak
Het bouquet is rijk en complex, met duidelijke tonen van kersen en op de achtergrond chocolade. De smaak is droog, zacht met een volle harmonieuze balans. De afdronk is lang en aangenaam.
Drinkmoment
Deze wijn is heerlijk bij wildgerechten, rood vlees en gerijpte kazen. Serveertemperatuur 16-18°C
Alcohol
14%
Oogstjaar
2019
Wijnhuis
Biscardo
Prijs
€ 12.99

 

Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijn. Werkzaam vanuit Verona geven de broers Maurizio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Hun wijnen staan bekend om hun drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

 

Neropasso Rosso IGT Veneto

Oropasso Bianco Veneto

Rosapasso Veneto

Biscardo Soave San Lorenzo

Biscardo Ripasso della Valpolicella

Biscardo Enigma Apassimento Sangiovese Rubicone 

Biscardo Amarone della Valpolicella