Biscardo Enigma Apassimento Sangiovese

Biscardo Enigma Apassimento Sangiovese Rubicone 75 cl

 

De Biscardo familie, samen met een aantal boeren in Emilia Romagna, hebben deze 100% Sangiovese gecreëerd. De oogst vindt plaats aan het einde van de herfst wanneer de gedeeltelijk gedroogde druiven handmatig geplukt worden. Deze rozijnen die aan de stokken hangen worden na de oogst in manden verzameld  en gedroogd. Aan het einde van december vindt de maceratie plaats op lage temperaturen. Daarna wordt de wijn bewaard op de lie tot aan maart. Enigma wordt middels het appassimento proces vervaardigt.

 

Biscardo Vini

Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijn. Werkzaam vanuit Verona geven de broers Maurizio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Hun wijnen staan bekend om hun drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Biscardo Vini produceert een prachtig assortiment wijnen zoals: Neropasso rood, Oropasso wit en Rosapasso Rosé. Een Ripasso della Valpolicella en Amarone della Valpolicella.

 

 

Soort Rode Wijn
Land  Emilia Romagna Italië
Druif Sangiovese
Smaak Een intense zwarte kleur met harmonieuze aroma's van rode vruchten en zwarte bessen. Een fijne, goed uitgebalanceerde wijn, met zachte en zoete tannine. 30% van de wijn rijpt op eiken houten vaten. 
Drinkmoment Serveertemperatuur tussen de 16 en 18 graden. Heerlijke rijke en complete wijn. Vol, rond, zachte tannine, zwoel en zacht. Top wijn. Goed te combineren met vleesgerechten en oude kazen.
Alcohol 15%
Oogstjaar 2019
Wijnhuis Biscardo Vini
Prijs € 16,99