BIO Lunaria Coste di Moro Montepulciano d'Abruzzo

BIO Lunaria Coste di Moro Montepulciano d'Abruzzo

 

Het is natuurlijk een inkoppertje met een stier op het etiket, maar de Lunaria Coste di Moro Montepulciano is een beestachtig lekkere rode wijn. De dwaze stier op het etiket staat voor ‘La mia furia è autentica forza’: mijn woede is authentieke kracht. Hij heeft zich goed kwaad gemaakt, dat is duidelijk. De geur van zwart fruit met de typische kruidigheid van de Montepulciano druif.

 

Proefnotitie: Een mooie balans tussen zachte bitters en zuren. Intens en zacht van smaak, zonder al té straffe tannines.

 

Bij Lunaria zijn alle druiven uitsluitend op biodynamische wijze verbouwd en staan er op veel etiketten een dier. Lunaria neemt duurzaamheid en biodynamisch dan ook zeer serieus.

 

Wijn en Spijs: Van deze wijn kun je zorgeloos genieten zonder maaltijd, maar een sappig (barbecue) biefstukje met rijke rode wijnsaus zou hem zeker temmen. Net als een rijke plank met gedroogde worst, en dito hammetjes.

 

 

Beestachtig lekkere Montepulciano uit de Abruzzen. Demeter gecertificeerd.

 

 

Soort
Rode Wijn
Land 
Italië,  Abruzzen  
Druif
Montepulciano
Smaak
De geur van zwart fruit met de typische kruidigheid van de Montepulciano druif. Een mooie balans tussen zachte bitters en zuren. Intens en zacht van smaak, zonder al té straffe tannines.
Drinkmoment
Barbecue, gourmet, biefstuk met rijke rode wijnsaus. Net als een rijke plank met gedroogde worst en dito hammetjes en kaas. Serveertemperatuur 16 – 18 graden.
Alcohol
14 %
Oogstjaar
2018
Wijnhuis
Lunaria
Prijs
€ 10.99

 

 

 

Lunaria is een biodynamisch wijnhuis en onderdeel van het grotere Cantina Orsogna. En niet zomaar een biodynamisch huis! The World Biodynamic Conference die in het voorjaar van 2018 in San Francisco werd gehouden, erkende hun zelfs als de grootste Demeter-gecertificeerde biodynamische druivengemeenschap ter wereld! Het begon allemaal in 2005 toen voormalige leden van Cantina Orsogna welke al zeer toegewijd waren aan biologische landbouw, besloten om de wijngaarden te leiden volgens de principes van biodynamische landbouw. De wijngaarden bevinden zich in Orsogna en in de naburige gemeenten, op de hellingen van het Majella National Park, majestueus en rustig, en hemelsbreed 15 km van de Adriatische Zee.

 

Volledig Demeter gecertificeerd. Alles volgens de kalender van Maria Thun. Ook wordt hier een dikke vinger aan de pols gehouden met een verfijnd netwerk aan weerstations om allerlei schimmels en ziektes in de wijngaarden voor te kunnen zijn. Oude traditie en high tech. Het gaat prima samen hier. Bij Lunaria brengt men handmatig, fles voor fles, een oranje draad (de kleur van de biodynamica) aan om de kurken te zekeren. Een oude landbouwpraktijk die door hun grootouders is overgeleverd. Voor Lunaria is het zowel een symbool van een band met de cultuur en zijn traditie, als een vervangende zegel voor capsules! De oranje draad die hun bindt is de kracht en vitale energie die hun bodem schenkt. Men vindt pure uitdrukking van een gezond en levend terroir in de wijnen van Lunaria. Om gedeelde waarde te creëren wordt dit binden toevertrouwd aan de sociale werkplaats  Fattoria Babalu. Het hart zit hier dus ook op de goede plaats.  Eerlijke -en heerlijke wijnen, met prachtige etikettering ook en vooral heel erg lekker. Zuiver en fantastisch doordrinkbaar.