BIO-DEM Lunaria Civitas Pecorino

BIO-DEM Lunaria Civitas Pecorino

 

Een Pecorino 100 % Biologisch uit de Abruzzen. Vol beschaafde en weldadige droogheid. Kwiek en fijn. Citrusrijk, groene appel en verkwikkende bittertjes.

 

Lunaria Civitas Pecorino heeft het Demeter-keurmerk en is biodynamisch geproduceerd. De vinificatie zonder toegevoegde gisten op rvs.

 

 

Proefnotitie: Fris, fruitig, droog en mooi in balans.De neus heeft een kenmerkende geur van gedroogde appel, ijsbonbons en een vleugje kruidenlikeur. De Pecorino is ook mooi pittig in de mond, maar ook sappig met een frisse, citrus achtige zuurbeleving.

 

Wijn en Spijs: Heerlijk bij een visje van de grill met wat citroen en oregano olie. Genieten maar!

 

Heel klassiek Italiaans wit

 

Soort
Witte Wijn
Land 
Italië,  Abruzzen  
Druif
Pecorino
Smaak
Fris, fruitig, droog en mooi in balans. Kenmerkende geur van gedroogde appel, ijsbonbons en wat kruidig. De Pecorino is ook mooi pittig in de mond, maar ook sappig met een frisse, citrus achtige zuurbeleving.
Drinkmoment
Heerlijk bij vis van de grill met wat citroen en oregano olie, salades en als aperitief. Serveertemperatuur 10 – 12 graden.
Alcohol
13.5 %
Oogstjaar
2022
Wijnhuis
Lunaria
Prijs
€ 10.99

 

 

 

Lunaria is een biodynamisch wijnhuis en onderdeel van het grotere Cantina Orsogna. En niet zomaar een biodynamisch huis! The World Biodynamic Conference die in het voorjaar van 2018 in San Francisco werd gehouden, erkende hun zelfs als de grootste Demeter-gecertificeerde biodynamische druivengemeenschap ter wereld! Het begon allemaal in 2005 toen voormalige leden van Cantina Orsogna welke al zeer toegewijd waren aan biologische landbouw, besloten om de wijngaarden te leiden volgens de principes van biodynamische landbouw. De wijngaarden bevinden zich in Orsogna en in de naburige gemeenten, op de hellingen van het Majella National Park, majestueus en rustig, en hemelsbreed 15 km van de Adriatische Zee.

 

Volledig Demeter gecertificeerd. Alles volgens de kalender van Maria Thun. Ook wordt hier een dikke vinger aan de pols gehouden met een verfijnd netwerk aan weerstations om allerlei schimmels en ziektes in de wijngaarden voor te kunnen zijn. Oude traditie en high tech. Het gaat prima samen hier. Bij Lunaria brengt men handmatig, fles voor fles, een oranje draad (de kleur van de biodynamica) aan om de kurken te zekeren. Een oude landbouwpraktijk die door hun grootouders is overgeleverd. Voor Lunaria is het zowel een symbool van een band met de cultuur en zijn traditie, als een vervangende zegel voor capsules! De oranje draad die hun bindt is de kracht en vitale energie die hun bodem schenkt. Men vindt pure uitdrukking van een gezond en levend terroir in de wijnen van Lunaria. Om gedeelde waarde te creëren wordt dit binden toevertrouwd aan de sociale werkplaats  Fattoria Babalu. Het hart zit hier dus ook op de goede plaats.  Eerlijke -en heerlijke wijnen, met prachtige etikettering ook en vooral heel erg lekker. Zuiver en fantastisch doordrinkbaar.