Arrangement Puur Biologisch

Arrangement Puur Biologisch

                                                              

“Wijnarrangement Puur Biologisch” , inhoud 6 flessen.

                               

1 fles Astoria Gaggiandre Prosecco                                 Prijs per fles € 12,99

Droge Prosecco, rijp wit fruit, fris met elegante zuren.

 

Las Lunes Rueda Verdejo                                                     Prijs per fles €  9,99

Gele appel, ananas, perzik, fijne zuurbalans, mineralig

 

1 fles Lunaria Ramoro Pinot Grigio rosato                     Prijs per fles € 10,99

Droge rosé, rood fruit, appel en japanse nahi peer.

 

1 fles El Tocador Tempranillo                                              Prijs per fles €   7,99

Kersen, bosbes, wat vanille, vol, fluweelzachte tannine

 

1 fles Viña Tarapacá Gran Reserva Blend                           Prijs per fles € 13,99

Intens, rood fruit, kruidig, vanille, hout, zachte tannine

 

1 fles Bousquet Pinot Noir Reserve                    Prijs per fles € 11,99

Rode kersen, frambozen pruimen, vleugje kruiden en hints van eikenhout.

 

 Wijnarrangement Puur ‘Biologisch’ (6 fles)              Prijs per doos € 62,50

 

 

Wat is Biologische wijn!

 

 

Biologische wijn is de drank die gewonnen wordt uit alcoholische gisting van biologisch geteelde druiven. In tegenstelling tot "gewone" wijn, waar omstandig gebruik gemaakt wordt van chemische middelen, worden de druiven in de biologische cultuur geteeld zonder gebruik van enig chemisch samengesteld product. Biologische wijn is duurzamer dan niet-biologische wijn. “Bij de productie van biologische voeding worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en geen kunstmest gebruikt.

 

Bij biologische wijnen worden er alleen maar biologisch geteelde druiven gebruikt en is het dus verboden om te werken met pesticiden in de wijngaard. Door het ontbreken van chemische middelen is de biologische wijnbouw een stuk milieuvriendelijker dan de meeste niet biologische wijnbouw methoden.

 

De wettelijk toegestane norm voor het toevoegen van sulfiet is voor biologische wijnen een kwart tot een derde lager dan gangbaar. Biologische droge rode wijnen mogen 100 mg sulfiet per liter bevatten en zoete witte 150 milligram per liter. Gangbaar is de norm 160 milligram voor rood en 210 milligram voor wit.

 

Bio wijnen herken je aan het welbekende EU-biolabel. Concreet betekent dit dat 95% van de agrarische ingrediënten biologisch zijn. De druiven die aan de basis van de wijn liggen, worden dus ook 100% biologisch geteeld.

 

 

Bij biodynamische wijnen gelden dezelfde regels als bij biologische wijnen alleen gaan ze nog een stap verder in het wijnbouw proces. Biodynamische wijnbouw komt namelijk voort uit een levensbeschouwing die uitgaan van samenhang tussen mens, plant, dier, bodem en de kosmos.

 

 

Biologisch geproduceerde wijnen kunnen vegan zijn, maar dit is niet vanzelfsprekend. Voor biologische wijn is er namelijk geen verbod op het gebruik van dierlijke hulpstoffen. Bij Vegan wordt geen gebruik gemaakt van Eiwit om de wijn te klaren.