Aperol
Aperol Aperitief
Aperol is een Italiaans aperitief oorspronkelijk geproduceerd door de Barbieri company, gevestigd in Padua. Aperol wordt tegenwoordig door Campari geproduceerd. Hoewel het oorspronkelijk uit 1919 stamt, werd het pas na de Tweede Wereldoorlog populair. De ingrediënten zijn onder andere zure sinaasappel, gentiaan, rabarber en cinchoa. Hoewel het ruikt, smaakt en eruitziet als Campari heeft Aperol een alcoholpercentage van slechts 11%, waar Campari 25% alcohol bevat. Beide dranken hebben hetzelfde suikergehalte. Campari is een beetje donkerder van kleur.
Soort | Aperitief |
---|---|
Land van herkomst | Italië, Producent Campari |
Org. website | Astoria |
Alcoholpercentage | 11 % |
Leeftijd | |
Prijs | €14,99 |
Aperol is het hoofdingrediënt van Spritz.
3 2 1 = Spritz
Spritz aperitief
3 deel Cold Wine 75 cl.
2 deel Aperol
1 deel Pellegrino bruis
+schijfje sinaasappel/ijsblokjes