Zenato Ripassa della Valpolicella DOC

Zenato Ripassa  della Valpolicella DOC

Druivenrassen en vinificatie De Ripassa is het kleine broertje van het vlaggenschip van de streek, de Amarone. Men bedacht dit concept toen door de grote vraag naar Amarone de prijzen van deze wijn de pan uit rezen. Amarone krijgt zijn enorme concentratie door de druiven te laten indrogen. Voor Ripassa gebruikt men een deel van deze most en een deel vers geoogste 'gewone' Valpolicella, dit laat men dan samen opnieuw vergisten waarna de wijn nog 18 tot 24 maanden op houten vaten verder rijpt. De wijn is een blend van Corvina, Rondinella en Oseleta.

 

Proefnotitite Een mooie, diepe robijnrode kleur en een intense en elegante neus van pruimen, mokka, gekonfijte vijgen, zoete specerijen en een vleugje cacao. Mooie balans en fluweelzacht met een mooie structuur. Een verbluffend lekker glas!

 

Wijn/spijs Heerlijk bij wildgerechten, gegrild en gebraad vlees, salami en gerijpte kazen.

 

 

Soort
Rood vol en krachtig
Land 
Italië
Druif
Corvina, Rondinella, Oselete
Smaak
Vol, krachtig, lange finale met een geur van pruimen, mokka, gekonfijte vijgen, zoete specerijen en een vleugje cacao.
Drinkmoment
Heerlijk bij wildgerechten, gegrild en gebraad vlees, salami en gerijpte kazen. Serveertemperatuur 16-18°C
Alcohol
14%
Oogstjaar
2017
Wijnhuis
Zenato
Prijs
€ 19.99