Astoria Amarone della Valpolicella DOCG
Astoria Amarone della Valpolicella DOCG 75 cl
De handgeplukte druiven worden in drooghuizen in de heuvels gedroogd, waarna de druiven, in de maand januari opvolgend aan het oogstjaar, geperst worden en het klassieke vinificatieproces voor rode wijn doorlopen, waarbij inweking en vergisting plaatsvindt gedurende 20 tot 25 dagen. Hierna wordt de most gescheiden van de vaste bestanddelen, en volgt lagering op eikenhouten vaten gedurende 2 jaar, waarna de wijn gebotteld wordt en nog een aantal maanden in de kelders op fles rijpt.
Soort
|
Rood rijk en complex |
---|---|
Land
|
Italië
|
Druif
|
Corvina, Rondinella, Corvinone |
Smaak
|
Zeer volle smaak met tonen van zwarte kersen, vanille en gemalen koffie |
Drinkmoment
|
Uitstekend bij 'pastissada de caval', stoofpot van paardenvlees met gnocchi, een traditioneel gerecht uit Veneto. Serveertemperatuur 16-18°C |
Alcohol
|
15%
|
Oogstjaar
|
2014
|
Wijnhuis
|
|
Prijs
|
€ 29.99
|